Esilehele                
  • Lõkkekala
  • Pood
  • Kuidas kasutada?
  • Retseptid
  • Blogi
  • Kontakt
  • Müügi- ja tagastustingimused
Naabri toit lõhnab alati paremini.

Kuidas kasutada?

  • Filee kinnitamine
  • Kala küpsetamine
  • Lõhelaua hooldamine
  • Ohutus lõkke tegemisel
    /
  • Kuidas kasutada?
  • /
  • Kala küpsetamine
Kala Küpsetamine

1.   Valmistage ette lõkkease ja süüdake lõke vähemalt 15-20 minutit enne küpsetamist, et lõke saavutaks õige temperatuuri ja piisavalt kõrge leegi. 


2. Asetage hoidik lõkkealuse külge ning lükake ettevalmistatud kalaga laud pesasse. Seadke lõhelaud sobiva küpsetusnurga alla ja fikseerige asend liblikmutritega. Küpsetusnurk on optimaalne, kui lähim leek ulatub kalast ca 15 cm kaugusele.


3. Vajadusel saate küpsetamise ajal kaldenurka täpselt ja liigsete pingutusteta muuta. Soovituslik on nurga reguleerimiseks kasutada kuumakindlaid kindaid. Kuumuse kontrollimiseks peaksite suutma kätt kala ja lõkke vahel hoida 7-10 sekundit.

4. Lõhe valmistamiseks kulub 45-60 minutit, sõltuvalt temperatuurist ja filee paksusest. Aegajalt lisage vastavalt vajadusele lõkkesse puid. Eriti hästi sobib kala küpsetamiseks lepp.

5. Kala on valmis, kui pealispind on mõnusalt krõbe, toon on ühtlaselt tuhm ning liha tuleb lihtsalt naha küljest lahti. Head isu!
info@salboard.com  +372 502 7766  Müügi- ja tagastustingimused
  • Eesti keeles
  • English
  • Lõkkekala
  • Pood
    • Lõhelauad
      • Lõhelaud Finnwerk
      • Lõhelaud Finnwerk 2 tk
      • Lõhelaud Salboard
      • Kinnitusjalg
      • Lõhelaud + kinnitusjalg
      • Lõhelaud 2 tk + lõkkealus 70/80 Black
      • Lõhelaud 2 tk + lõkkealus 70/80 Rustic
      • Kinkekomplektid
    • Lõkkealused
      • Lõkkealus 70/80 Black
      • Lõkkealus 70/80 Rustic
      • Lõkkealus 70/80 Roostevaba
      • Lõkkealus 70/80 Black + lõhelaud 2 tk
      • Lõkkealus 70/80 Rustic + lõhelaud 2 tk
      • Kaas lõkkealusele 70/80 Black
      • Kolmjalg grillrestiga
    • Lõkkepakud
      • Starlog S
      • Starlog M
      • A-log
  • Kuidas kasutada?
    • Filee kinnitamine
    • Kala küpsetamine
    • Lõhelaua hooldamine
    • Ohutus lõkke tegemisel
      • Tuleohutus õues
  • Retseptid
    • Klassikaline lõkkelõhe
    • Lõkkelõhe burger
  • Blogi
  • Kontakt
  • Müügi- ja tagastustingimused
  • Eesti keeles
  • English